wandelen in Luxemburg

Vakantie in Luxemburg: klein land met grootse natuur en cultuur

Geplaatst: 8 oktober 2021
Update aanbiedingen: gisteren om 17:51
Leestijd 4 minuten

Groothertogdom Luxemburg...

Het Groothertogdom Luxemburg ligt op een paar uur rijden vanaf de Nederlandse grens, tussen België, Frankrijk en Duitsland in. Het is een van de kleinere landen in Europa, maar ook een van de meest welvarende. Het heeft prachtige natuurgebieden en sommige streken in Luxemburg zien er door het heuvelachtige landschap en de historische kastelen zelfs sprookjesachtig uit. Kortom, Luxemburg heeft een rijke geschiedenis, indrukwekkende bezienswaardigheden, een prachtige natuur en nog veel meer voor een geslaagde vakantie.

Luxemburg weetjes


 • EU-lid, Schengenzone
 • Hoofdstad:
  Luxemburg
 • Taal:
  Luxemburgs, Frans en Duits.
 • Geld:
  Euro
 • Tijdverschil:
  In Luxemburg is het nu , dus er is geen tijdverschil.
 • Visum nodig:
  Niet nodig voor EU-burgers.

Tickets en tours Luxemburg


Voorkom wachten voor de kassa en profiteer van de beste prijs! Boek hier tickets en activiteiten online!

Aanbiedingen en tips!


Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en tips door hier je e-mailadres achter te laten.

Wij sturen maximaal 1 keer per week een mail-update. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Treintickets Luxemburg


Gevonden prijzen voor retour tickets:

 • Rotterdam - Luxemburg: € 60
  met Eurostar
 • Utrecht - Luxemburg: € 72
  met Eurostar
 • Amsterdam - Luxemburg: € 74
  met Eurostar
TREINTICKETS BEKIJKEN

Indicatieve vanaf prijzen, dagelijkse check.

Luxemburg aanbiedingen


Actuele vakantie-aanbiedingen Luxemburg:

 hu Birkelt Village

eigen vervoer

hu Birkelt Village
Luxemburg Park De La Sapiniere

eigen vervoer

Park De La Sapiniere
Luxemburg Aux Tanneries de Wiltz

eigen vervoer

Aux Tanneries de Wiltz
Luxemburg Du Commerce

eigen vervoer

Du Commerce

Tarieven vanaf en onder voorbehoud.

Welke soorten vakantie kun je vieren in Luxemburg?

Ook voor wie al vaker in Luxemburg is geweest blijft het verrassend hoeveel het relatief kleine land te bieden heeft aan vakantiemogelijkheden. Voor welke soorten vakantie kun je terecht in Luxemburg? We zetten een aantal mogelijkheden op een rij:

Het blijft verrassend hoeveel het relatief kleine land te bieden heeft

Tips en inspiratie voor een vakantie in Luxemburg

Luxemburg heeft heel wat moois te bieden op het gebied van geschiedenis, cultuur en natuur. We noemen enkele populaire bestemmingen voor een vakantie in Luxemburg:

Müllerthal Klein Zwitserland Luxemburg

Müllerthal, ook wel Klein Zwitserland in Luxemburg genoemd.

Klimaat in Luxemburg

Luxemburg heeft net als Nederland een gematigd zeeklimaat, maar er zijn toch wel wat interessante verschillen. Zo valt er gemiddeld minder neerslag in Luxemburg vergeleken met Nederland. Een ander verschil is dat de zomers net iets warmer, en de winters net iets kouder zijn dan in Nederland. In de wintermaanden kan het stevig vriezen. Dat maakt Luxemburg vrijwel het hele jaar door interessant voor vakantie, want in de wintermaanden kun je op verschillende plaatsen in Luxemburg aan wintersport doen. Zo zijn er in het noorden van Luxemburg een aantal langlaufpistes, bijvoorbeeld bij de plaatsjes Hosingen en Weiswampach.

Luxemburg is het hele jaar door interessant voor een vakantie!

Vervoer in Luxemburg

Als je met de eigen auto naar Luxemburg komt hoef je je niet af te vragen hoe je binnen het land zelf kan reizen. De wegen zijn uitstekend en je verplaatst je daarom snel van de ene naar de andere locatie.

Heb je niet de beschikking over een eigen auto of huurauto? Dan is het goede nieuws dat het openbaar vervoer in het hele land gratis is! In 2020 was Luxemburg namelijk het eerste land ter wereld dat dit invoerde, onder andere om mensen bewust te maken van de noodzaak om meer milieubewust te reizen.

Het openbaar vervoer is in heel Luxemburg prima geregeld. Vrijwel elke uithoek van het groothertogdom is per bus of per trein bereikbaar.

Echternach Luxemburg

Echternach, de oudste stad van Luxemburg en een toeristische trekpleister.

Fietsen in Luxemburg

Wil je zowel milieubewust zijn als lekker sportief bezig zijn? Stap dan lekker op de fiets! Luxemburg is een aantrekkelijk land om te fietsen, er zijn goede fietspaden en de afstanden zijn niet al te groot voor de gemiddelde fietser.

Op diverse locaties kun je fietsen huren. Vanuit Luxemburg-stad worden er bovendien fietstochten met een lokale gids georganiseerd. Leuk om te doen als je verzekerd wilt zijn van een mooie route met bezienswaardigheden die je niet mag missen. Voor meer informatie klik op onderstaande banner.

Baja Bikes logo
Boek een fietstour met gids in Luxemburg!

Ontdek het groothertogdom op een leuke en sportieve manier en boek een fietstour met lokale gids in Luxemburg!

Meer Luxemburg vakanties

Luxemburg hu Birkelt Village
Luxemburg

hu Birkelt Village


camping8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Park De La Sapiniere
Luxemburg

Park De La Sapiniere

Verblijven in een aangename accommodatie in Hosingen? Bungalow Park De La Sapiniere is een comfortabel 3-sterren bungalow, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 127 reizigers beoordelen Bungalow Park De La Sapiniere gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Bungalow Park De La Sapiniere, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Bungalow Park De La Sapiniere vandaag nog!


bungalow8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Aux Tanneries de Wiltz
Luxemburg

Aux Tanneries de Wiltz

Verblijven in een aangename accommodatie in Wiltz? Hotel Aux Tanneries de Wiltz is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 231 reizigers beoordelen Hotel Aux Tanneries de Wiltz gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Aux Tanneries de Wiltz, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Aux Tanneries de Wiltz vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Du Commerce
Luxemburg

Du Commerce

Verblijven in een aangename accommodatie in Clervaux? Hotel Du Commerce is een comfortabel 3-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 139 reizigers beoordelen Hotel Du Commerce gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Du Commerce, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Du Commerce vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Belair
Luxemburg

Belair

Verblijven in een aangename accommodatie in Bourscheid? Hotel Belair is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 222 reizigers beoordelen Hotel Belair gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Belair, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Belair vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Cocoon La Rive
Luxemburg

Cocoon La Rive

Verblijven in een aangename accommodatie in Bourscheid-plage? Hotel Cocoon La Rive is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 185 reizigers beoordelen Hotel Cocoon La Rive gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Cocoon La Rive, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Cocoon La Rive vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Golf en Country Clervaux
Luxemburg

Golf en Country Clervaux

Verblijven in een aangename accommodatie in Clervaux? Hotel Golf en Country Clervaux is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 77 reizigers beoordelen Hotel Golf en Country Clervaux gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Golf en Country Clervaux, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Golf en Country Clervaux vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Koener
Luxemburg

Koener

Verblijven in een aangename accommodatie in Clervaux? Hotel Koener is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 571 reizigers beoordelen Hotel Koener gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Koener, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Koener vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Belle Vue
Luxemburg

Belle Vue

Verblijven in een aangename accommodatie in Vianden? Hotel Belle Vue is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 219 reizigers beoordelen Hotel Belle Vue gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Belle Vue, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Belle Vue vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Am Klouschter
Luxemburg

Am Klouschter

Verblijven in een aangename accommodatie in Mondorf Les Bains? Hotel Am Klouschter is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 55 reizigers beoordelen Hotel Am Klouschter gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Am Klouschter, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Am Klouschter vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Eden au Lac
Luxemburg

Eden au Lac

Verblijven in een aangename accommodatie in Echternach? Hotel Eden au Lac is een luxe 5-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 140 reizigers beoordelen Hotel Eden au Lac gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Eden au Lac, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Eden au Lac vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer

Luxemburg Luxemburg Logis Restaurant Dimmer
Luxemburg

Logis Restaurant Dimmer

Verblijven in een aangename accommodatie in Wallendorf Pont? Hotel Logis Restaurant Dimmer is een luxe 4-sterren hotel, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 133 reizigers beoordelen Hotel Logis Restaurant Dimmer gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Hotel Logis Restaurant Dimmer, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Luxemburg? Boek jouw vakantie naar Hotel Logis Restaurant Dimmer vandaag nog!


hotel8 dagen
eigen vervoer