Bouillon Ardennen België

Vakantie in België: dichtbij, vertrouwd en toch verrassend

Geplaatst: 6 oktober 2021
Update aanbiedingen: vandaag om 07:55
Leestijd 5 minuten

België, nooit ver...

Voor een geslaagde vakantie hoef je niet altijd ver te reizen. Dat bewijst ons buurland in het zuiden, België. De uitgestrekte Belgische kust, de groene bossen en heuvels van de Ardennen, boeiende steden zoals Brussel, Antwerpen en Brugge: voor een vakantie in België heb je talloze mogelijkheden.

België weetjes


 • EU-lid, Schengenzone
 • Hoofdstad:
  Brussel
 • Taal:
  Nederlands, Frans en Duits.
 • Geld:
  Euro

Tickets en tours België


Voorkom wachten voor de kassa en profiteer van de beste prijs! Boek hier tickets en activiteiten online!

Aanbiedingen en tips!


Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en tips door hier je e-mailadres achter te laten.

Wij sturen maximaal 1 keer per week een mail-update. Wij spammen niet, delen je gegevens nooit met derden en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Treintickets België


Gevonden prijzen voor retour tickets:

 • Maastricht - Luik: € 14
  met IC Brussel
 • Roosendaal - Antwerpen: € 18
  met IC Brussel
 • Rotterdam - Noorderkempen: € 24
  met IC Brussel
 • Breda - Brussel: € 28
  met IC Brussel
TREINTICKETS BEKIJKEN

Indicatieve vanaf prijzen, dagelijkse check.

België aanbiedingen


Actuele vakantie-aanbiedingen België:

 Village de Vacances d Oignies

eigen vervoer

Village de Vacances d Oignies
 Les Doyards

eigen vervoer

Les Doyards
 Residence Durbuy

eigen vervoer

Residence Durbuy
 Sunparks Oostduinkerke aan zee

eigen vervoer

Sunparks Oostduinkerke aan zee

Tarieven vanaf en onder voorbehoud.

Voor welke soorten vakantie ga je naar België?

België is relatief dichtbij, maar op veel plaatsen zo anders dan Nederland dat je echt helemaal het gevoel hebt in het buitenland te zijn. De oppervlakte van België is ongeveer driekwart van die van Nederland. Deze ongeveer 30.000 vierkante kilometers bieden veel variatie, zoals vlakke, glooiende of heuvelachtige gebieden, kilometers strand en prachtige steden vol gezelligheid en cultuur. In een groot deel van het land spreekt of verstaat men Nederlands en het klimaat is ongeveer hetzelfde als in Nederland.

Wil je op vakantie naar België is dan heb je daarvoor uitgebreide mogelijkheden, bijvoorbeeld:

België biedt veel variatie in landschappen, steden en cultuur

De mooiste streken voor een vakantie in België

België heeft een aantal mooie streken waar je perfect kunt recreëren of op vakantie gaan. We noemen twee bekende, en twee relatief onbekende streken in België:

Durbuy Belgische Ardennen

Het pittoreske Durbuy in de Ardennen.

Populaire steden in België voor een stedentrip

België heeft een aantal boeiende steden, met een prettige mix van eeuwenoude bezienswaardigheden, bourgondische eet- en drinkgelegenheden en een modern winkelaanbod. Zeer geschikt voor een stedentrip, of een dagtochtje tijdens je vakantie in België.

Brussel: in Brussel moet je zeker naar de Grote Markt, misschien wel een van de mooiste pleinen van Europa, met het indrukwekkende stadhuis uit de vijftiende eeuw. Het minstens zo beroemde standbeeld van Manneken Pis staat er op loopafstand vandaan.

Antwerpen: de tweede stad van België is minstens zo mooi, maar weer heel anders. Maak er een wandeling langs de Schelde, of bezoek de veertiende-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Hou je van winkelen? De Meir en omliggende straten bieden trendy boetieks, winkels van bekende modemerken en een keur aan cafés en restaurants om jezelf weer even op te laden.

Gent: een karakteristieke stad, vol bezienswaardigheden. Een stad met veel water, ideaal voor een heerlijk boottochtje. Liefhebbers van geschiedenis hebben heel wat te bezichtigen in Gent, zoals het Prinsenhof: de geboorteplaats van keizer Karel V, of het 95 meter hoge Belfort van Gent dat uit de veertiende eeuw stamt.

Brugge: deze stad heeft zoveel historische gebouwen en monumenten dat het ook wel een openluchtmuseum wordt genoemd. Naast historie biedt Brugge ook veel levendigheid. Brugge is daarnaast zeker een stad voor chocoladeliefhebbers, met een chocolademuseum en veel gerenommeerde chocola speciaalzaken.

Brugge Belgie

Brugge, een populaire bestemming voor een stedentrip.

Meer België vakanties

België Village de Vacances d Oignies
België

Village de Vacances d Oignies

Verblijven in een aangename accommodatie in Oignies? Vakantiepark Village de Vacances d Oignies is een comfortabel 3-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 44 reizigers beoordelen Vakantiepark Village de Vacances d Oignies gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Village de Vacances d Oignies, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Village de Vacances d Oignies vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Les Doyards
België

Les Doyards

Verblijven in een aangename accommodatie in Vielsalm? Vakantiepark Les Doyards is een comfortabel 3-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 69 reizigers beoordelen Vakantiepark Les Doyards gemiddeld met een 6. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Les Doyards, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Les Doyards vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Residence Durbuy
België

Residence Durbuy

Verblijven in een aangename accommodatie in Durbuy? Appartement Residence Durbuy is een comfortabel 3-sterren appartement, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 125 reizigers beoordelen Appartement Residence Durbuy gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Appartement Residence Durbuy, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Appartement Residence Durbuy vandaag nog!


appartement8 dagen
eigen vervoer

België Sunparks Oostduinkerke aan zee
België

Sunparks Oostduinkerke aan zee

Verblijven in een aangename accommodatie in Oostduinkerke? Vakantiepark Sunparks Oostduinkerke aan zee is een comfortabel 3-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 679 reizigers beoordelen Vakantiepark Sunparks Oostduinkerke aan zee gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Sunparks Oostduinkerke aan zee, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Sunparks Oostduinkerke aan zee vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Sunparks Kempense Meren
België

Sunparks Kempense Meren

Verblijven in een aangename accommodatie in Mol? Vakantiepark Sunparks Kempense Meren is een comfortabel 3-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 1098 reizigers beoordelen Vakantiepark Sunparks Kempense Meren gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Sunparks Kempense Meren, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Sunparks Kempense Meren vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Center Parcs Erperheide
België

Center Parcs Erperheide

Verblijven in een aangename accommodatie in Peer? Vakantiepark Center Parcs Erperheide is een luxe 4-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 486 reizigers beoordelen Vakantiepark Center Parcs Erperheide gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Center Parcs Erperheide, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Center Parcs Erperheide vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Center Parcs Les Ardennes
België

Center Parcs Les Ardennes

Verblijven in een aangename accommodatie in Vielsalm? Vakantiepark Center Parcs Les Ardennes is een comfortabel 3-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 105 reizigers beoordelen Vakantiepark Center Parcs Les Ardennes gemiddeld met een 7. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Center Parcs Les Ardennes, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Center Parcs Les Ardennes vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Zeepark Zeewind
België

Zeepark Zeewind

Verblijven in een aangename accommodatie in Bredene? Bungalow Zeepark Zeewind is een comfortabel 3-sterren bungalow, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 46 reizigers beoordelen Bungalow Zeepark Zeewind gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Bungalow Zeepark Zeewind, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Bungalow Zeepark Zeewind vandaag nog!


bungalow8 dagen
eigen vervoer

België Zeepark Haerendycke
België

Zeepark Haerendycke

Verblijven in een aangename accommodatie in Wenduine? Vakantiepark Zeepark Haerendycke is een comfortabel 3-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 107 reizigers beoordelen Vakantiepark Zeepark Haerendycke gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Zeepark Haerendycke, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Zeepark Haerendycke vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Domaine de l Alu
België

Domaine de l Alu

Verblijven in een aangename accommodatie in Samree? Appartement Domaine de l Alu is een luxe 4-sterren appartement, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 21 reizigers beoordelen Appartement Domaine de l Alu gemiddeld met een 9. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Appartement Domaine de l Alu, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Appartement Domaine de l Alu vandaag nog!


appartement8 dagen
eigen vervoer

België Euroresort Les Etoiles
België

Euroresort Les Etoiles

Verblijven in een aangename accommodatie in Blaimont? Vakantiepark Euroresort Les Etoiles is een comfortabel 2-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 203 reizigers beoordelen Vakantiepark Euroresort Les Etoiles gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Euroresort Les Etoiles, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Euroresort Les Etoiles vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer

België Golden Lakes Village
België

Golden Lakes Village

Verblijven in een aangename accommodatie in Froidchapelle? Vakantiepark Golden Lakes Village is een luxe 4-sterren vakantiepark, perfect voor een fijne vakantie. Ruim 182 reizigers beoordelen Vakantiepark Golden Lakes Village gemiddeld met een 8. Meer weten? Bekijk dan nu de foto[APOSTROPHE]s en beoordelingen van Vakantiepark Golden Lakes Village, voor meer informatie! Ben jij toe aan een heerlijke vakantie in Belgie? Boek jouw vakantie naar Vakantiepark Golden Lakes Village vandaag nog!


8 dagen
eigen vervoer