Reisblog

tips voor autovakantie
15 tips voor een goed voorbereide autovakantie

Sigrid 6 juli 2021

Autovakanties zijn onverminderd populair. Met de auto ben je flexibel: geen vaste vertrektijden, geen incheckprocedures en je kunt onderweg stoppen wanneer je wil. Je autovakantie verloopt nog veel prettiger met een goede voorbereiding.

reisvouchers blijven gegarandeerd
Corona reisvouchers blijven gegarandeerd door SGR

Sigrid 23 maart 2021

Aan het begin van de coronacrisis, inmiddels ruim een jaar geleden, zijn veel vluchten geannuleerd. De meeste reisorganisaties wilden niet direct geld teruggeven aan hun klanten. In plaats daarvan boden ze reisvouchers aan. Van veel vouchers is de vervaldatum nu verstreken.

tol betalen in Frankrijk
Met de auto naar Frankrijk, hoe werkt dat met tolwegen?

Bregje 24 juli 2020

Ga jij binnenkort naar Frankrijk met de auto? Of rij je er doorheen op weg naar een ander vakantieland? Hou er dan rekening mee dat je tol moet betalen. Frankrijk heeft een flink aantal tolwegen, en de kans is groot dat die ook op jouw route liggen. Wil je weten op welke wegen je moet betalen, hoe, en hoeveel? We hebben het allemaal voor je op een rijtje gezet: lees hieronder hoe het allemaal precies zit met tol betalen in Frankrijk.

vakantiegangers blijven in Nederland
Veel mensen verkiezen eigen land boven vakantie in buitenland

Bregje 13 juni 2020

Het is vanaf 15 juni weer mogelijk om naar veel Europese landen te reizen, maar toch kiest een meerderheid van de Nederlanders voor een vakantie in eigen land óf helemaal geen vakantie. Dit blijkt uit een enquête die het TV programma EenVandaag hield onder bijna 30.000 mensen.